de Omgeving

In de omgeving van het park is voor jong en oud veel te zien en te doen.

Wij verwijzen u graag naar de website met informatie over toeristische attracties en musea van België. Specifiek voor de regio bezoekt u de website van de streek waarin Durbuy ligt.

Hieronder vindt u alvast een paar aansprekende voorbeelden.


Durbuy… …het kleinste stadje ter wereld

durbuy

Durbuy wordt vandaag beschouwd als het best uitgeruste toeristisch centrum van de provincie Luxemburg. Je kan er terecht voor een brede waaier uiteenlopende activiteiten, van afwisselende en bewegwijzerde wandelingen door bos en platteland tot de afvaart per kajak van de Ourthe, via golf, speleo, alpinisme, paardrijden, pretparken, het natuurreservaat van Hottemme,… én de tientallen festiviteiten die het hele jaar door in de vier hoeken van deze actieve regio worden georganiseerd.

Wilt u meer weten over dit merkwaardig stadje ? Neem dan een kijkje op de officiële website van Durbuy en op de site van het VVV van de oude stad. Om een idee te krijgen van de meest uiteenlopende websites over en uit Durbuy moet je bij Portal Durbuy zijn.


Adventure Family Park
adventure
Het Adventure Family Park van Durbuy ligt vlakbij het park en staat bol van de activiteiten, zoals klimmen, karten, kayakken, quad rijden en nog veel meer…..

 


Labyrinten van Barvaux220px-labyrint_barvaux

In het nabij gelegen Barvaux vindt u de Labyrinten van Barvaux, een waar speelparadijs voor de kleintjes maar ook voor grote mensen…….

 

 Grotten van Hottonhot-0023

In de grotten van Hotton daalt u af naar het binnenste der aarde. Verwonder u over de schoonheid ……….

 

 


Bierbrouwerij Marckloff

pht_dU kunt een bezoek brengen aan de bierbrouwerij Marckloff in Durbuy, de rondleiding vertelt u de geschiedenis van de brouwerij, waarna u op het terras aan de Ourthe van het huisgebrouwen bier kunt genieten.

 

 

 


Plopsaland Coo

plopsalandEn natuurlijk niet te vergeten: Plopsaland Coo op maar 35 minuten rijden vanaf uw bungalow.

 

 


Kasteel van Modave

chateaucourHet kasteel van Modave is een fraaie bezienswaardigheid. U kunt het bezichtigen en genieten van de tuinen.

 

 


Golfbaan van Durbuy

golfbaanDe golfbaan van Durbuy ligt heerlijk dichterbij, en is zeer zeker de moeite waard, de omgeving is er schitterend.

 

 

 

 


Abdij van Stavelot

abdijIn de abdij van Stavelot kunt u maar liefst 3 musea bezoeken,, waaronder het museum van het circuit Spa-Franchorchamps.

 

 

 


Wandelen

wandelenVeel mensen trekken speciaal naar de Ardennen om er te wandelen. Bijna alle plaatsen buiten de stedelijke gebieden beschikken wel over een goed net van wandelpaden. Voor de echte liefhebber is in de Ardennen ook een groot aantal langeafstandswandelingen uitgezet.

Een twintigtal wandelroutes staan uitvoerig beschreven in het boekje “OP STAP”.
Vijf wandelroutes vertrekken uit het park, de andere starten een eindje rijden van het park vandaan. Een 7-tal wandelingen kunnen met een wandelwagen gelopen worden.

Het boekje “OP STAP” is te koop bij de receptie.